Kök Äppelviken
fotoalbum Äppelviken

K-märkt hus
Detta kök byggdes i en K-märkt (grönmärkt) villa på Stavgårdsgatan i Äppelviken, målet var ett lantkök med en tydlig känsla av original. Ägaren installerade en renoverad tidstypisk vedspis och kåpa i plåt med självdrags ventilation. Trädgårdsstaden ritade köket,  levererade kökssnickerier från Snickeri Tallkotten kompletterat med bänkskiva, vask mm, samt byggde in allt på plats. Ägaren målade sedan köket själv i linoljefärg.
 


 
Inga överskåp
Istället för överskåp monterades antika skåp och väggfasta hyllor tillverkades av Trädgårdsstaden vilka placerades ovanför den mest använda delen av bänkskivan.
  


Generös porslinsho
Vasken är en klassisk porslinsho med bräddavlopp, till den har en passande blandare i stram stil valts. Bänkskåpet är måttbyggt efter vasken.


Trä och marmor
En stavlimmad körsbärsskiva kantprofilerades för att matcha marmorskivans profil. Den är handsicklad,  impregnerad med linolja och sedan polerad med fin stålull och alkydoljai flera lager tills ett helt por-tätt ytskikt erhölls.


Klassiska beslag
Stapelgångjärn från Eskilstuna Kulturbeslag, förnicklade luckvred och tidstypiska handtag i pressad plåt. Grytlådor i kvistfri furu på helexpansioner.
     

Copyright © 2008 - Trädgårdsstadens Inredning och Byggnadsvård
info@tradgardsstaden.nu